Sointukylpy
PH® Sointukylpy
Sointukylvyn voi järjestää joko yhdelle ihmiselle tai isommallekin ryhmälle kerralla. Sointurentoutuksella voit yllättää kaverisi, koska teen kotikäyntejä pyydettäessä. Perus sointukylpyyn kannattaa varata aikaa noin tunti. Sointukylvyn kesto voidaan kuitenkin räätälöidä ryhmän tarpeiden mukaan.
Sointukylvyssä asiakas lepää patjalla, viltin alla. Äänimaljoja sekä gongia soitetaan lattiatasossa, ihmiskehon vieressä. Sointukyvyssä rentoudutaan äänimaljojen ääniä kuunnellen. Osa ihmisistä pystyy aistimaan ääniaaltojen värähtelyt kehossaan, vaikka maljat eivät olekaan kosketuksessa ihmiskehon kanssa.
Äänivärähtelyt ja äänimaljojen sointi auttavat rauhoittamaan sydämen sykettä sekä laskemaan verenpainetta. Oksitosiinin eli hyvänolon hormonin eritys lisääntyy. Aivokäyrässä esiintyy enemmän alfa- ja theta-aaltoja eli päästään tilaan, jossa ihminen on rentoutunut. Sointukylpy voi auttaa tyynnyttämään stressaantunutta mieltä. Sointykylpy on hetki itselle, pysähtymistä arjessa.
Rentoutuminen
Peter Hess® -metodi on ensisijaisesti rentoutusmenetelmä. EEG-signaalin ja sen frekvenssivälivaihtelukäyrän avulla voidaan mitata ihmisen tietoisuuden tilaa mittaushetkellä. Pääsääntöisesti ihminen kokee kolmea erilaista tietoisuuden tilaa: hereillä olo, uni ja unennäkötietoisuus. Pääosin normaalitilassa aivokäyrämme toimivat 0,5 ja 32 hz:n välillä.
Beta-rytmi 13 - 21 hz: hereillä olo, keskittyminen, ajattelu, huomiokyky
Alfa-rytmi 8 - 12 hz: arkipäivän trassitila, unelmointi, kevyt rentoutuminen
Theta-rytmi 3 - 8 hz: lisääntynyt luovuus, syvä meditaatio, uni, syvä rentoutuminen
Delta-rytmi 0,4 - 3 hz: syvä uni, tajuttomuus, transsi
Lisäksi yli 21 - 38 hz on jatkuvaa "hälytystilassa" olemista, jolloin ympäristössä on liikaa ärsykkeitä. Nykypäivän ärsyketulva voi altistaa uupumukselle ja hyperaktiivisuudelle.
Rentoutuessamme EEG:ssä näkyy enemmän alfa- ja theta-aaltojen kasvua. Rentoutumisreaktiona ihmisen syke sekä verenpaine laskee, hengitys tasaantuu ja aineenvaihdunta paranee. Rentoutuminen edistää myös aivojemme tunnetyöskentelyä. Ihminen voi kokea rentoutuessaan tyyneyden tunnetta, jolloin hän provosoituu ympäristön ärsykkeistä vähemmän.